David Garrett, cel mai rapid violonist din lume, pentru prima dată în România

By Stiri

David Garrett, unul dintre cei mai apreciați artiști internaționali ai momentului va evolua alături de band-ul său pe 13 și 14 septembrie 2018, la Sala Palatului, în concertul crossover ”EXPLOSIVE LIVE”.

Cele două concerte de la București fac parte din programul turneului mondial cu același nume și reprezintă o premieră pentru admiratorii artistului din țara noastră.

Nu pierdeți evenimentul DAVID GARRETT & HIS BAND! ”EXPLOSIVE- LIVE”, un concert crossover unic din care nu vor lipsi cele mai cunoscute melodii rock, balade și, desigur, muzică clasică de cea mai bună calitate.

David Garrett cântă pe o vioară “A. Busch” Stradivarius ce datează din anul 1716.

Este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea “Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde.

Lăudat pentru pionieratul trendului crossover precum și pentru virtuozitatea excepțională a interpretărilor sale, David este la fel de talentat în egală măsură, când interpretează cele mai complicate compoziții clasice alături de marii dirijori sau orchestrele simfonice de renume mondial, și cele mai mari hituri rock, pe stadioane. Admirat de milioane de fani din întreaga lume, DAVID GARRETT are la activ milioane de bilete vândute. Este deținătorul a 23 de discuri de aur și 16 de platină obținute în Hong Kong, Germania, Mexic, Taiwan, Brazilia, Singapore și multe altele.

Pentru albumul intitulat ”EXPLOSIVE”, David Garrett a fost distins cu Discul de Aur în Germania și Austria, la numai câteva săptămâni de la lansarea acestuia pe piață. DAVID GARRETT combină carisma unui rock-star cu un fel de virtuozitate înnăscută a celor mai buni instrumentiști ai timpului nostru.

În concertele de la București, David Garrett va fi acompaniat de bandul său, instrumentiști renumiți pentru colaborările extraordinare cu numeroși artiști de notorietate internațională.

Franck van der Heijden, director muzical, dirijor și chitară solo, producător care a lucrat cu artiști precum David Guetta, Andrea Bocelli, Withing Temptation, Black Eyed Peas și chiar Michael Jackson.

John Haywood, clape/pian și co-procucător. John este un producător britanic căutat în special pentru compozițiile sale din de la diferite mari evenimente sportive pentru BBCITV și ESPN.

Marcus Wolf, chitară ritmică și vocalist. Marcus a studiat chitară clasică la Yale, fiind apreciat atât pentru interpretările sale rock cât și cele clasice.

Jeff Allen, bass. După ce a studiat chitară bass la Julliard, Jeff a trecut la chitară bass și lucrează cu artiști precum Rosanne Cash, Fice for Fighting si Avril Lavigne.

Jeff Lipstein, tobe. Co-fondator la New Jersey Percussion Ensemble, Jeff lucrează ca producător pe Broadway și dezvoltă turnee și programe pentru diferite show-uri.